Maras a Amèrica Central vs Bandes llatines a Catalunya.
Jornades de reflexió sobre el fenomen de les bandes llatines: Experiències de prevenció de la violència juvenil a El Salvador i a Barcelona
25, 26 i 27 de gener de 2017. Espai Jove La Fontana (Gran de Gràcia, 190-192, Barcelona).
CAT> PROGRAMA
Les jornades Maras a Amèrica Central vs Bandes llatines a Catalunya. Jornades de reflexió sobre el fenomen de les bandes llatines: Experiències de prevenció de la violència juvenil a El Salvador i a Barcelona es realitzaran els dies 25, 26 i 27 de gener de 2017 a l’Espai Jove La Fontana (Gran de Gràcia, 190- 192) de Barcelona. La sessions començaran els tres dies a les 17.30h i finalitzaran a les 20,30h. Per participar és necessària la inscripció gratuïta en aquest enllaç al formulari
Dimecres 25 de gener, 17.30h
Presentació de les Jornades a càrrec de:
- Francisco Altschul, Cònsol General de El Salvador a Barcelona
Sessió inaugural: Maras a Amèrica Central vs Bandes llatines a Catalunya. Intervindran:
- Carles Feixa. Antropòleg, professor de la Universitat de Lleida:
«De la «pandilla» a la nació: experiències d’investigació i acció amb grups juvenils del carrer a Catalunya i més enllà (2005-2015)». - Marià Gàlvez. Coordinador de l’Equip d’intervenció amb grups organitzats del Servei de Gestió de conflictes de l’Ajuntament de Barcelona:
«Situació dels grups organitzats a Barcelona. Una mirada social i transformadora».
- Silvio Aquino. Educador salvadorenc, director de projectes de la Micro-regió del Balsamo (El Salvador):
«El fenomen de les maras salvadorenques. Mirades de passat, present i futur». - Jordi Noé Vilà. Expert en Menors i especialista en Bandes del Cos de Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra:
«Anàlisi de l’evolució i desenvolupament del fenomen de les bandes a Catalunya des de la perspectiva de les forces de seguretat«.
Moderador: Eduard Balsebre, Membre de Huacal, ong de solidaritat amb El Salvador
Dijous 26 de gener, 17,30h.
Sessió: Bandes llatines i prevenció de la violència juvenil des de l’àmbit educatiu. Intervindran:
- Montserrat Palou Díez. Catedràtica de Filosofia d’educació secundària i Antropologia Audiovisual:
«Bandes llatines i prevenció de la violència juvenil des de l’àmbit educatiu: reptes i oportunitats». - Maritza Hernández. Coordinadora de l’Àrea d’Organització i Educació per a la Pau del Servicio Social Pasionista (El Salvador):
«Construcció de cultura de pau des de comunitats de vida i centres escolars a El Salvador». - Saida Benhoura. Educadora de Connectats Cooperativa:
«Programa Why Violence? Estratègies de prevenció de violències en entorns juvenils».
Moderadora: Angela Bonilla, Membre de Huacal, ong de solidaritat amb El Salvador
Divendres 27 de gener 2017, 17,30h
Sessió: Bandes llatines i prevenció de la violència des de l’àmbit comunitari. Intervindran
- Bàrbara Scandroglio. Doctora en Psicologia Social i professora de la Universitat Autònoma de Madrid:
«Bandes llatines i prevenció de la violència des de l’àmbit comunitari: estratègies i eines». - Raquel Montoya. Llicenciada en Treball Social i Gerent del programa de Prevenció i reinserció de joves en risc social de la Fundación Sant Andreu (El Salvador):
«Maras i joves «pandilleros»: Experiències de capacitació vocacional i reinserció laboral a la comunitat«. - Emma de la Haba. Coordinadora de projecte d’intervenció comunitària i intercultural de l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat:
«La comunitat en els conflictes dels joves: ¿observa o participa?« - Àngels Gorriz. Educadora social de l’Equip d’intervenció amb grups organitzats del Servei de Gestió de conflictes de l’Ajuntament de Barcelona:
«Experiència d’intervenció dels educadors de l’Equip d’intervenció amb grups organitzats. Com s’estableix la relació amb els grups i es construeix una intervenció diferent».
Moderador: Jordi Oriola, Periodista i director del documental «El Salvador, 28 años después»
Cloenda de les Jornades a càrrec de:
- Francisco Mena Sandoval, Conseller per a la Cooperació al Desenvolupament de l’Ambaixada de El Salvador a Espanya.
Maras en América Central vs Bandas latinas en Catalunya.
Jornadas de reflexión sobre el fenómeno de las bandas latinas: Experiencias de prevención de la violencia juvenil en El Salvador y en Barcelona
25, 26 y 27 de enero de 2017. Espai Jove La Fontana (Gran de Gràcia, 190-192, Barcelona).
ESP> PROGRAMA
Las jornadas Maras en América Central vs Bandas latinas en Catalunya. Jornadas de reflexión sobre el fenómeno de las bandas latinas: Experiencias de prevención de la violencia juvenil en El Salvador y en Barcelona se realizaran los días 25, 26 y 27 de enero de 2017 en el Espai Jove La Fontana (Gran de Gràcia, 190-192) de Barcelona. La sesiones comenzarán los tres días a las 17.30h y finalizaran a las 20,30h. Para participar es necesaria la inscripción gratuita en este enlace al formulario
Miercoles 25 de enero, 17.30h
Presentación de las Jornadas a cargo de:
- Francisco Altschul, Consul General de El Salvador en Barcelona
Sesión inaugural: Maras en América Central vs Bandas latinas en Catalunya. Intervendran:
- Carles Feixa. Antropólogo, profesor de la Universitat de Lleida:
«De la pandilla a la nación: experiencias de investigación y acción con grupos juveniles de la calle en Catalunya y más allá (2005-2015)«. - Marià Gàlvez. Coordinador del Equipo de intervención con grupos organizados del Servicio de Gestión de conflictos del Ajuntament de Barcelona:
«Situación de los grupos organizados en Barcelona. Una mirada social y transformadora«. - Silvio Aquino. Educador salvadoreño, director de proyectos de la Micro-región del Balsamo (El Salvador):
«El fenomen de les maras salvadorenques. Mirades de passat, present i futur». - Jordi Noé Vilà. Experto en Menores y especialista en bandas del Cuerpo de Policía de la Generalitat – Mossos:
«Análisis de la evolución y del manejo del fenómeno de las pandillas en Catalunya desde la perspectiva de las fuerzas de seguridad«.
Moderador: Eduard Balsebre, Miembro de Huacal, ong de solidaritat amb El Salvador
Jueves 26 de enero, 17,30h.
Sesión: Bandas latinas y prevención de la violencia juvenil desde el ámbito educativo. Intervendran:
- Montserrat Palou Díez. Catedrática de Filosofia de educación secundaria y Antropologa Audiovisual:
«Bandas latinas y prevención de la violencia juvenil desde el ámbito educativo: desafíos y oportunidades». - Maritza Hernández. Coordinadora del Área de Organización y Educación para la Paz del Servicio Social Pasionista (El Salvador):
«Construcción de cultura de paz desde comunidades de vida y centros escolares en El Salvador». - Saida Benhoura. Educadora de Connectats Cooperativa:
«Programa Why Violence? Estrategias de prevención de violencias en entornos juveniles».
Moderadora: Angela Bonilla, Miembro de Huacal, ong de solidaritat amb El Salvador
Viernes 27 de enero 2017, 17,30h
Sesión: Bandas latinas y prevención de la violencia desde el ámbito comunitario. Intervendran
- Bárbara Scandroglio. Doctora en Psicología Social y profesora de la Universidad Autónoma de Madrid:
«Bandas latinas y prevención de la violencia desde el ámbito comunitario: estrategias y herramientas». - Raquel Montoya. Licenciada en Trabajo Social y Gerente del programa de Prevención y reinserción de jóvenes en riesgo social de la Fundación San Andrés (El Salvador):
«Maras y jovenes pandilleros: Experiencias de capacitación vocacional y reinserción laboral en la comunidad«. - Emma de la Haba. Coordinadora de proyecto de intervención comunitaria e intercultural del Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat:
«La comunidad en los conflictos de los jóvenes: ¿observa o participa?» - Àngels Gorriz. Educadora social del Equipo de intervención con grupos organizados del Servicio de Gestión de conflictos del Ajuntament de Barcelona::
«Experiencia de intervención de los educadores del Equipo de intervención con grupos organizados. Como se establece la relación con los grupos y se construye una intervención diferente».
Moderador: Jordi Oriola, Periodista y director del documental «El Salvador, 28 años después»
Cierre de las Jornadas a cargo de:
- Francisco Mena Sandoval, Consejero para la Cooperación al Desarrollo de la Embajada de El Salvador en España.