PRESENTACIÓ: Jornades «Maras a Amèrica Central vs Bandes llatines a Catalunya».

Les jornades Maras a Amèrica Central vs Bandes llatines a Catalunya. Jornades de reflexió sobre el fenomen de les bandes llatines: Experiències de prevenció de la violència juvenil a El Salvador i a Barcelona tindran lloc els dies 25, 26 i 27 de gener de 2017 a Barcelona.

Amb elles, Huacal ong de solidaritat amb El Salvador vol reflexionar sobre el fenomen de les maras a Amèrica Central, i especialment a El Salvador, i de la creació i desenvolupament de les bandes llatines a Barcelona i Catalunya. Així, continuem un procés iniciat els anys 2011 i 2013 amb la celebració de dues jornades centrades específicament en trencar els estereotips i prejudicis al voltant de les denominades bandes llatines de Catalunya i diferenciant-les de les maras d’Amèrica Central.

Aquest any 2017, amb les presents  jornades volem avançar una mica més. Volem reflexionar conjuntament amb diferents organitzacions i institucions de Catalunya, Espanya i El Salvador sobre aquestes dues realitats i sobre les acci0ns i experiències que s’estan desenvolupant en ambdós països en la prevenció de la violència juvenil en els entorns educatius i comunitaris.

També volem contextualitzar aquests dos fenòmens, analitzar les causes estructurals que generen l’aparició d’aquestes agrupacions, definir els trets característics d’aquests grups i facilitar dades que permetin entendre les circumstàncies socials, educatives, familiars i psicosocials que fan que els joves integrin aquests grups.

Per intentar assolir aquests objectius es realitzaran tres sessions de reflexió  (els dies 25, 26 i 27 de gener) dirigides a professionals del món de l’educació, del benestar social, de la seguretat, del treball comunitari o de la comunicació.

La primera sessió, 25 de gener, vol contextualitzar els dos fenòmens, Maras en Amèrica Central vs Bandes llatines a Catalunya, per tal d’establir un marc de referència que permeti mostrar tant el seu naixements com el seu desenvolupament fins l’actualitat. Les dues sessions dels dies 26 i 27 de gener volen reflexionar sobre les causes que generen l’existència d’aquests grups, analitzar les seves accions i presentar algunes experiències implementades en ambdós països per a lluitar contra la violència juvenil tant a l’àmbit educatiu com a l’àmbit comunitari.

Creiem imprescindible la generació d’espais d’aquest tipus adreçat a persones voluntàries i professionals que des del teixit associatiu o des de les administracions treballen amb els joves dels respectius països per tal de facilitar sinergies i promoure l’intercanvi de visions i coneixements.

Per últim, volem agrair el suport de l’Ajuntament de Barcelona a aquest projecte, així com la col·laboració del Consolat General de El Salvador a Barcelona, del Consell de la Joventut de Barcelona (CJB) i de l’Espai Jove La Fontana.

INFORMACIÓ

Jornades Maras a Amèrica Central vs Bandes llatines a Catalunya. Jornades de reflexió sobre el fenomen de les bandes llatines: Experiències de prevenció de la violència juvenil a El Salvador i a Barcelona

Dies: 25, 26 i 27 de gener de 2017
Lloc: Espai Jove La Fontana (Gran de Gràcia, 190-192, Barcelona)
Horaris dels tres dies: 17,30h-20,30h
Inscripcions: següent enllaç
Més informació: huacal.epd@gmail.com

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s